Spanska flugan

Senapsfabrikören Ludvig Klink är en av de mest respekterade affärsmännen i 1930-talets Halmstad. Han lever med hustrun Emma och dottern Paula i ett prydligt hem, som sköts av familjens lojala hembiträde Märta.
Allt vore gott och väl, om det inte var för en liten, men ack så genant omständighet.
Omkring 30 år tidigare uppträdde på Hotell Svea en eldig dansös med artistnamnet "Spanska flugan" - en dam som i lite väl hög grad tände den unge Ludvigs glöd.
Nio månader senare fick Ludvig brevledes veta att han blivit far - till en son som han sedan i hemlighet har betalat underhåll för.
Så en dag får det Klinkska hemmet besök av en ung man i 30-årsåldern. Vem är han? Kommer han för att fria till Paula? Eller är han i själva verket Ludvig Klinks oäkta son?

Tommy Markenroth som senapsfabrikören Ludvig Klink

"Spanska flugan" (i original: "Die Spanische Fliege"), skriven av den tyska författarduon Franz Arnold (1878-1960) och Ernst Bach (1876-1929), har blivit ett av de verkligt populära lustspelen på teaterscenerna i Sverige.
Många minns TV-inspelningen från Vasateatern i Stockholm, med bland andra Carl-Gustaf Lindstedt, Inga Gill och Lasse Berghagen. Pjäsen gjorde även succé på Fredriksdalsteatern i Helsingborg, med Nils Poppe i huvudrollen. Senast den spelades i Halmstad var sommaren 2002, då med Hallarnas skådespelarlag och med Lennart Jonsson som senapsfabrikören.

Nu surrar "Spanska flugan" åter in på Halmstadscenen, den här gången med Scendraget, på Kulturhuset Najaden. För regi och manusbearbetning står Mathias Svensson, som är välbekant för Scendragets publik efter flera år som skådespelare på Halmstads slotts borggård och regissör för de omtyckta föreställningarna Fattiga friare (2014) och Bröderna Östermans huskors (2018).

Premiär blir det
lördagen den 18 februari 2023.
Övriga speldatum och biljettinformation hittar du här >>>


Hoppas vi ses på "Najaden"! Varmt välkomna!

Kontaktinformation Scendraget i Halmstad:
Telefon: 070-644 24 41 (Rigmor Wilderoth)
E-post: scendragethalmstad@gmail.com

Bakom musikpaviljongen? Klockan två!
Regissör Mathias Svensson och regiassistent Lennart Müller satsar för storsuccé!
Välkommen till Kulturhuset Najaden i februari 2023!
Välkommen till Kulturhuset Najaden i februari 2023!