Kuta och kör
(2016)

Nämen kära lilla du...!

Taxichauffören John Ström lever ett hemligt dubbelliv och är gift med två fruar samtidigt: den ena i Frösakull och den andra på Linehed. En dag råkar John ut för en olycka och när polisen upptäcker att han är skriven på två olika adresser börjar problemen hopa sig. Han anförtror sig åt sin bästa kompis, Sten, som lyckas röra till intrigen ännu mer. John och Sten hamnar i en härva av lögner, missförstånd och förvecklingar…

Kuta och kör” (i original: ”Run for your wife”) är skriven av Ray Cooney och har sedan uruppförandet i London 1983 spelats otaliga gånger runt om i världen.

Huvudrollen som John Ström gjordes i Scendragets version av Mikael Classon och bäste vännen Sten spelades av Niklas Nilsson. Som Johns båda parallella fruar Barbro och Maj sågs Kerstin Spångfors och Rigmor Wilderoth. Majs hyresgäst Rutger Fransson gestaltades av Martin Extor, och som kriminalassistenterna Holmér och Thallberg sågs Pär Wennersten och Anna-Lena Wilderoth. Medverkade gjorde även Ewa Bermhed i rollen som reporter. För regin svarade Björn Holmgren och Maja Danielsson, och producent var Jonas Jerlebo.

Kuta och kör” spelades på Halmstads slotts borggård sommaren 2016 samt på Kulturhuset (Folkparken) i december samma år.