Gamla och nya favoriter i ensemblen

I "Hjälten från Tylösand" medverkar flertalet av publikens favoriter från 2023 års stora succéföreställning "Spanska flugan", tillsammans med ett par nya spännande tillskott.

Tommy Markenroth, som gestaltade senapsfabrikör Ludvig Klink själv, gör huvudrollen även i "Hjälten": direktör Otto Grönberg, den höjdrädde hjälten från branden på Tylöhus. Räkna med en del sydhalländska ordlekar även den här gången!

Carolina Kvarnhäll kommer publiken ihåg som fabrikör Klinks dotter Paula i "Spanska flugan". I "Hjälten" spelar hon Louise Sterné, den unga kvinnan som överraskades av eldsvådan på Tylöhus - och plötsligt vaknade upp i armarna på Otto Grönberg!

Ammi Melin spelade förra gången den sedlighetsivrande fru Emma Klink. Den här gången får vi se henne ryta ifrån i rollen som Otto Grönbergs barska, men (kanske) innerst inne godhjärtade hembiträde Beata.

My Nyberg, som i "Spanska flugan" gjorde rollen som Paula Klinks gladlynta kusin Betty, spelar familjen Grönbergs andra hembiträde, Emma - en pigg och energisk tjej, som alltid håller humöret uppe, oavsett vad som händer.

Sandra Müller är en nykomling i Scendragets produktioner, men knappast ny på teaterscenen. I "Hjälten" gör hon rollen som Agnes Grönberg, Ottos vuxna dotter, som ännu bor hemma i villan i Tylösand och tar hand om sin gamle far, i väntan på att finna sitt livs stora kärlek...

Lasse Svensson såg vi senast som den vimsige Albert Vimlund i "Spanska flugan". I "Hjälten" får vi se honom i rollen som byggmästaren Sune Eggert, den ene av Otto Grönbergs två ungdomsvänner och en självsäker förförartyp minst i klass med Raskenstam.

Lars Bernhardsen, som i "Spanska flugan" spelade riksdagsmannen Lagberg, gestaltar den här gången den andre av Otto Grönbergs båda ungdomsvänner, Oskar Svanbeck, en tämligen förvirrad professor med tendens att ställa till det mesta till det värsta.

Efraim Höglund är ett nytt ansikte för Scendragets publik. Han gör rollen som familjen Grönbergs nye granne ute i Tylösand, Hjalmar Möberg - en ung man som - medvetet eller omedvetet? - tycks försöka använda sig av det berömda "hundtricket".

Carl-Johan Kazimierz Rydén känner publiken igen som den unge odräglige advokaten Fritz Bergström i "Spanska flugan". Den här gången gör han rollen som raggaren Roffe, Louise Sternés före detta fästman, som inte tänker acceptera att bli brädad av en gammal tönt som Otto Grönberg.

Carina Almqvist såg vi förra gången i rollen som den eleganta rådmanskan Fjällner, och även i "Hjälten" blir det en elegant och självmedveten kvinna att gestalta: Louise' mor Astrid Sterné.

Peter Caldarulo är ännu en nykomling i Scendraget. Han spelar Jönsson, en av de tuffa brandmännen som bekämpade elden på Tylöhus, och som plötsligt och oväntat dyker upp i Otto Grönbergs villa...